Voor de huurders

In de Peperstraat – aan de oostzijde van de Zaan en deelgebied van Centrum Oost – heeft Opportunity Vastgoed plannen om de straat te vernieuwen door een aantal panden te slopen en nieuwbouw te realiseren. Dit heeft gevolgen voor huurders.

De vernieuwing van de Peperstraat is ingrijpend voor de zittende huurders. De woningen worden gesloopt en iedereen moet verhuizen. We gaan alle huurders begeleiden bij het vinden van een nieuwe woning en houden rekening met de persoonlijke situatie van alle huurders. Hoe de herhuisvesting in zijn werk gaat, staat in het Sociaal Plan. Dat plan is opgesteld en eerder gedeeld met de huurders.

Actueel

Als de gemeenteraad instemt met het plan, wordt de peildatum voor fase 1 afgegeven. Dat is het startmoment voor de herhuisvesting van de huurders van fase 1. We wachten nu het besluit van de gemeenteraad af. Daarna informeren we alle huurders persoonlijk over de stappen die volgen.

Sociaal Plan 

Er is een Sociaal plan opgesteld. Daarin staat voor de huurders op een rij hoe het vinden van een nieuwe woning in zijn werk gaat. Welke afspraken en vergoedingen er zijn. En hoe we iedereen persoonlijk gaan begeleiden bij het vinden van een nieuwe woning. Na het raadsbesluit starten de huisbezoeken met de bewoners van fase 1 weer. Het Sociaal Plan en alle stappen worden toegelicht in de huisbezoeken.  

Begeleiders

De projectconsulenten bieden ondersteuning tijdens het proces van sloop-nieuwbouw. Ze zijn zichtbaar aanwezig en bereikbaar voor bewoners. Na het raadsbesluit starten de huisbezoeken met de bewoners van fase 1 weer. We stellen het team dan ook voor op deze website.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat het besluit om woningen in de Peperstraat te slopen ingrijpend is. En dat u daarover allerlei vragen heeft. Alle huurders krijgen persoonlijke begeleiding. De belangrijkste vragen (met antwoorden) staan in de PDF's 'Vraag en Antwoord' hieronder.

We geven antwoord op:

  • Algemene vragen over het project,
  • vragen over planning/peildatum/sociaal plan,
  • vragen over procedures en toestemming,
  • vragen over slopen of renoveren,
  • vragen over woningaanbod,
  • vragen over de nieuwe woningen,
  • vragen over het zoeken naar een nieuwe woning,
  • en vragen over communicatie.

Mocht het antwoord op uw vraag niet worden gegeven in de download, dan kunt u contact opnemen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We geven z.s.m. antwoord.

Nieuwsbrief

Belangrijke informatie ontvangen de huurders per brief. Tussentijdse berichten over het project melden we in de nieuwsbrief. Bent u huurder en ontvangt u de nieuwsbrief nog niet, schrijf u dan in.

Verplicht
Verplicht
Verplicht


Verplicht veld.

Downloads

Nieuwsbrieven

Hieronder staan alle nieuwsbrieven die we hebben verstuurd in de afgelopen jaren.

Herhuisvesting

Hieronder staan alle documenten die gaan over de herhuisvesting, zoals het Sociaal Plan. 

Brieven verhuurder aan de bewoners

Hieronder staan alle brieven die verhuurder Opportunity Vastgoed heeft gestuurd aan de bewoners.

Brieven gemeente aan de bewoners

Hieronder staan alle brieven van de gemeente Zaanstad aan de bewoners.

Overzicht van het aanbod 

Hieronder staan alle factsheets met daarin cijfers over het aanbod van sociale huurwoningen en vrije sectorhuurwoningen.

Algemeen 

Hieronder staan alle algemene downloads.

Privacyverklaring | Disclaimer
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes!