In de Peperstraat – aan de oostzijde van de Zaan en deelgebied van Centrum Oost – heeft Opportunity Vastgoed plannen om de straat te vernieuwen door een aantal panden te slopen en nieuwbouw te realiseren. Dit heeft gevolgen voor huurders.

De vernieuwing van de Peperstraat is ingrijpend voor de zittende huurders. De woningen worden gesloopt en iedereen moet verhuizen. We begeleiden alle huurders bij het vinden van een nieuwe woning en houden rekening met de persoonlijke situatie van alle huurders. Hoe de herhuisvesting in zijn werk gaat, staat in het Sociaal Plan. 

Actueel

De gemeente heeft stukken voor de gecoördineerde aanvraag van het bestemmingsplan en omgevingsvergunning fase 1 in procedure gebracht. Naar verwachting neemt het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) uiterlijk 12 december 2023 een beslissing over de Peperstraat. Het college van B&W besluit dan dat het bestemmingsplan én de omgevingsvergunning voor fase 1 ter inzage worden gelegd. De ter inzage legging zal dan of 20 december of 27 december van start gaan.

De voorlopige planning van de ter inzage legging is:
12 december 2023        Besluit college van B&W over ter inzage legging
13 december 2023        Gemeente informeert belanghebbenden per brief
19 december 2023        Eerste informatiebijeenkomst (procedure toelichten)
16 januari 2024         Tweede informatiebijeenkomst (vragen stellen)

De gemeente informeert de belanghebbenden ná het collegebesluit per brief over deze planning, de exacte data van de ter inzagelegging en de wijze waarop er gereageerd kan worden op de stukken. Als u over de procedure vragen heeft, kunt u deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De projectconsulenten van Opportunity Vastgoed zijn bereikbaar via 06-17 90 16 04 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De projectconsulenten hebben inloopspreekuren op dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur en op vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. Een andere dag afspreken is ook mogelijk door te mailen of te bellen.

Ervaringen

Veel bewoners uit fase 1 hebben een andere woning gevonden. We vroegen 3 oud bewoners van de Peperstraat fase 1 naar hun ervaring? Hoe kijken ze terug op de herhuisvesting? En hebben ze tips voor bewoners die nog op zoek zijn naar een woning? Lees hier de interviews. 

Voorinschrijving

Heeft u als huurder van fase 1 of 2 interesse om terug te keren in een koop- of huurwoning? Via het inschrijfformulier op deze site is mogelijk om uw woningvoorkeuren door te geven.

Sociaal Plan 

Er is een Sociaal plan voor fase 1 opgesteld. Daarin staat voor de huurders op een rij hoe het vinden van een nieuwe woning in zijn werk gaat. Welke afspraken en vergoedingen er zijn. En hoe we iedereen persoonlijk gaan begeleiden bij het vinden van een nieuwe woning. Nu het raadsbesluit is genomen, gaan we de huisbezoeken met de bewoners van fase 1 opstarten. Het Sociaal Plan en alle stappen worden toegelicht in de huisbezoeken.  We hebben een samenvatting gemaakt van het Sociaal Plan en de stappen die de huurders gaan doorlopen in de herhuisvesting.  Alle brieven en documenten voor de huurders van fase 1 en 2 staan bij downloads. 

Begeleiders

De projectconsulenten bieden ondersteuning aan de huurders tijdens het proces van sloop-nieuwbouw. Zij gaan alle huurders ondersteunen bij het zoeken van een nieuwe woning.

Rizairis en Latoya zijn de projectconsulenten. Zij doen de huisbezoeken en zijn bereikbaar voor alle bewoners.  In het informatiepakket, dat alle huurders hebben ontvangen, stellen zij zich voor.  

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat het besluit om woningen in de Peperstraat te slopen ingrijpend is. En dat u daarover allerlei vragen heeft. Alle huurders krijgen persoonlijke begeleiding. De belangrijkste vragen (met antwoorden) staan in de PDF's 'Vraag en Antwoord' hieronder.

We geven antwoord op:

  • Algemene vragen over het project,
  • vragen over planning/peildatum/sociaal plan,
  • vragen over procedures en toestemming,
  • vragen over slopen of renoveren,
  • vragen over woningaanbod,
  • vragen over de nieuwe woningen,
  • vragen over het zoeken naar een nieuwe woning,
  • en vragen over communicatie.

Mocht het antwoord op uw vraag niet worden gegeven in de download, dan kunt u contact opnemen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We geven z.s.m. antwoord.

Nieuwsbrief

Belangrijke informatie ontvangen de huurders per brief. Tussentijdse berichten over het project melden we in de nieuwsbrief. Bent u huurder en ontvangt u de nieuwsbrief nog niet, schrijf u dan in.

Verplicht
Verplicht
VerplichtVerplicht veld.
Invalid Input

Downloads

Herhuisvesting

Hieronder staan alle documenten die gaan over de herhuisvesting, zoals het Sociaal Plan. 

Brieven huurders ná haalbaarheidsbesluit

Hieronder staan alle brieven die die de huurders hebben ontvangen vanaf eind november 2021 (ná het haalbaarheidsbesluit van verhuurder Opportunity Vastgoed en de gemeente samen). 

Nieuwsbrieven

Hieronder staan alle nieuwsbrieven die we hebben verstuurd in de afgelopen jaren.

Brieven verhuurder aan de bewoners

Hieronder staan brieven die verhuurder Opportunity Vastgoed heeft gestuurd aan de bewoners.

Brieven gemeente aan de bewoners

Hieronder staan alle brieven van de gemeente Zaanstad aan de bewoners.

Overzicht van het aanbod 

Hieronder staan alle factsheets met daarin cijfers over het aanbod van sociale huurwoningen en vrije sectorhuurwoningen.

Algemeen 

Hieronder staan alle algemene downloads.

Privacyverklaring | Disclaimer
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes!