De Peperstraat in het centrum van Zaandam wordt vernieuwd. Het plan om panden te slopen en nieuwbouw te realiseren is opgedeeld in twee fasen. Er komen in totaal 9 nieuwe gebouwen met ruimte voor circa 560 nieuwe woningen. Een mix van koop en huur. Ongeveer 30% van de nieuwbouw worden sociale huurwoningen. Ook komen er seniorenwoningen. De nieuwe Peperstraat wordt een groene, parkachtige straat met veel ruimte voor de fietsers en voetgangers. 

 Lees er meer over in de informatiebrochure!

Architectuur

Ervaar de harmonie van architectuur in het hart van Peperstraat. De visie van PPHP? "Een eerbetoon aan de historie, geïnspireerd door de Amsterdamse School en de Talmabuurt. De gebouwen, als familie van elkaar, passen naadloos in de buurt. De hoogtes zijn zorgvuldig afgestemd op bestaande woningen, zodat zonlicht behouden blijft. De woonkamers kijken uit op het park voor privacy, terwijl de slaapkamers de omringende buurten begroeten. Een doordacht ontwerp waarin het park en de openbare ruimte een gemeenschappelijke thuis vormen voor bewoners van de Peperstraat en omgeving." 

Actueel

Het college van B&W van de gemeente heeft ingestemd met het bestemmingsplan (totale plan) en de omgevingsvergunning fase 1. Het bestemmingsplan is aangeleverd ter bespreking in de gemeenteraad. Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad in juli het bestemmingsplan.  

Interesse om hier te wonen?

Verplicht
Verplicht
VerplichtVerplicht veld.
Invalid Input

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over de Vernieuwing van de Peperstraat staan gebundeld in een 'Vraag en Antwoord'.

Mocht het antwoord op uw vraag niet worden gegeven in de download, dan kunt u contact opnemen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We geven z.s.m. antwoord.

Privacyverklaring | Disclaimer
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes!