In de Peperstraat in Zaandam heeft Opportunity Vastgoed plannen om de straat te vernieuwen door de bestaande panden te slopen en nieuwbouw te realiseren.

Digitale informatiebijeenkomst

Op dinsdag 25 januari a.s. is er een digitale informatieavond over de plannen voor de Peperstraat. Het team van de gemeente Zaanstad en Opportunity Vastgoed wil de bewoners, ondernemers en buren op de hoogte houden van de ontwikkelingen in het gebied Peperstraat. Tijdens de informatiebijeenkomst lichten we het plan toe. Ook gaan we in op planning en vervolgstappen. De online avond gaat om 19.30 uur van start en duurt tot circa 21.00 uur.

Het is een live bijeenkomst in MS Teams. Deelnemen aan de bijeenkomst is eenvoudig (download uitleg). U kunt via uw computer, tablet of smartphone meedoen. De uitzending wordt ook opgenomen. U kunt de uitzending later terugkijken. Vragen stellen kan tijdens de bijeenkomst. Klik hier om naar de bijeenkomst te gaan.

Er komen circa 540 woningen en een ondergrondse parkeergarage. De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Er is een schetsplan gemaakt. In de video vertelt de architect op hoofdlijnen over het plan.

Het plan is opgedeeld in twee fasen. Er komen 9 nieuwe gebouwen met ruimte voor circa 540 nieuwe woningen. Een mix van koop en huur. Ongeveer 30% van de nieuwbouw worden sociale huurwoningen. Ook komen er seniorenwoningen. De woningen in fase 1 worden als eerste gesloopt. Huurders uit fase 2 die dat willen, kunnen (indien passend) in één keer verhuizen naar de nieuwbouw.

De Peperstraat is nu vooral een drukke straat gedomineerd door auto’s. De nieuwe Peperstraat wordt een groene, parkachtige straat met veel ruimte voor de fietsers en voetgangers. Auto’s van bewoners en bezoekers staan straks in de parkeergarage onder de grond. Boven de garage – in het midden van de nieuwe straat – komt een groot ovaal vormig park met daaromheen de nieuwe gebouwen. In het ontwerp en in de hoogte sluiten deze nieuwe gebouwen aan op de omliggende buurten.

Actueel

De gemeenteraad van Zaanstad hefet ingestemd met de haalbaarheid van het plan. Na dit moment volgen ook nieuwe informatiemomenten voor omwonenden van het plan. Direct omwonenden informeren we per brief over de vervolgstappen. Niets missen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Verplicht
Verplicht
Verplicht


Verplicht veld.

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over de Vernieuwing van de Peperstraat staan gebundeld in een 'Vraag en Antwoord'.

Mocht het antwoord op uw vraag niet worden gegeven in de download, dan kunt u contact opnemen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We geven z.s.m. antwoord.

Privacyverklaring | Disclaimer
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes!